Najčešća pitanja

Najčešća pitanja

Prvi razgovor sa klijentom obično traje oko 1-2 sata. Cilj je da se sagleda potpuna slika tegobe zbog koje ste nas posjetili. Kroz razgovor se postavlja dosta detaljnih pitanja o samoj bolesti, Vašim navikama, porodičnoj anamnezi itd. Daljim razgovorom Vi ne dobijate dijagnozu bolesti ili neku preporuku za liječenje klasičnom medicinom ili da prekinete uzimanje lijekova koje trenutno koristite. Zapravo kroz razgovor ćemo procijeniti koja metoda iz naših usluga će biti podrška Vašoj tegobi, terapiji ili neugodnoj okolnosti iz svakodnevnog života.

 • Fitoterapija – čajevi, sirupi, aromatična ulja, hidrolati, tinkture, biljni ekstrakti u formi tableta ili kapsula
 • Terapija mikronutrijentima-tablete, meke ili tvrde kapsule, granule, prašak
 • Homeopatija-granule, rastvori
 • Bachove kapi-rastvori
 • Schuesslerove soli-tablete ili prašak

U zavisnosti od oblika u fitoterapiji i terapiji mikronutrijentima preporučene doze se uzimaju u skladu sa preporukama proizvođača koje se obično čitaju u kratkom sadržaju o proizvodu ili pojedinačnim savjetom koji će biti u pisanoj formi.

 

Homeopatski pripravci se koriste otapanjem granula obično 3-4 (djeca dvije) pod jezikom.Pola sata prije i poslije uzimanja remedije ne smije se jesti i piti izuzev vode.Zatim posmatrati promjene koje se dešavaju,ukoliko dođe do poboljšanja obavezno prestati sa uzimanjem remedije.Ukoliko dođe do neprijatnog I intenzivnog pogoršanja bilo bi poželjno što prije se javiti svom homeopati.Pogoršanje može biti posljedica pravilno odabrane remedije koje će kratko trajati, dokazivanja remedije,pogrešno uzete remedije,pogrešne potencije ili pogrešno upotrijebljene remedije.

 

Bachove kapi se uzimaju iz Vaše “lične bočice” dvije ili četiri kapi direktno ili u vodi,čaju,kavi nekoliko puta ako je preporučeno u toku dana.Jelo ne utiče na djelovanje Bachovih kapi kao kod homeopatskih remedija.

 

Schuesslerove soli se uzimaju otapanjem pod jezikom jednu po jednu tabletu,uz zadržavanje svake tablete u ustima u trajanju od 30 sekundi.Drugi način primjene je rastvaranjem dnevne doze soli u određenoj količini vode bez mućkanja i miješanja.Potom se odlije voda od taloga i tečnost se pije u gutljajima uz zadržavanje gutljaja 30 sekundi u ustima.Ako je klijent dijabetičar onda uz metod rastvaranja u vodi plus još filtriranje kroz filter papir zbog ostranjivanja tragova laktoze kao osnovne pomoćne materije u tabletama soli.U hitnim stanjima kada se očekuje jače i brže djelovanje indikovane soli koristi se rastvaranje u vrućoj vodi 10 tableta određene soli.Takođe je moguća i spoljna primjena soli izradom polučvrstog agregatnog stanja(paste ) od tablete soli i vode.

t

U zavisnosti od metode različiti su terapijski pripravci. U fitoterapiji i terapiji mikronutrijentima to su gotovi farmaceutski oblici kod kojih u kratkom sadržaju o proizvodu pišu sve potrebne informacije. Svakako da je u toku razgovora važno reći da li ste i na šta alergični?


Kod homeopatske remedije stanje se može na početku pogoršati, ali je to dobar pravac liječenja. Kako se još naziva “kriza izlječenja”. Alergijskih reakcija nema.


Kod Bachovih kapi se ne registruju gore navedene pojave.

Kod Schuesslerovih soli se mogu desiti blaga pogoršanja koja ćete podijeliti sa Vašim savjetnikom, što takođe daje potvrdu da soli djeluju.

Pomaže čovjeku da prevažiđe najteže nepredvidive i iznenadne neprilike,boli,nesreće i sl.

 

R – Rock Rose – Užasavanje, panika
I – Impatiens – Mentalna tenzija, iritabilnost
S – Star of Bethlehem – Šok
C – Clematis – Nedostatak interesovanja za sadašnjost
C – Cherry Plum – Nepodnošljiv tjelesni ili fizički bol, gubitak uma

Bachova krema za krizne situacije po sastavu pored cvjetnih sastojaka koje se nalaze u kapima za krizne situacije sadži još cvjetnu esenciju Crab apple. Crab apple je komponeneta za čišćenje tretiranog područja (detox). Koristi se kod suhe, oštećene kože, kožnih alergija, ekcema, akni i sl.

Alkohol je prisutan u Bachovim kapima, ali samo u svojstvu konzervansa. Prisutna koncentacija alkohola ne utiče na psihofizičke aktivnosti, niti prouzrokuje negativne efekte kod klijenata koji su na program odvikavanja od alkohola, droga i drugih stimulanasa. Takođe na tržištu postoje kapi bez alkohola sa glicerolom kao rastvaračem.

Analiza lica se radi po pravilima ATIFA međunarodnog programa.


Potrebno je fotografisanje Vašeg lica frontalno i profilno.Bitno je da dođete bez šminke i bez jarkih boja odjeće koju trenutno nosite.Vaš savjetnik za analizu lica će fotografije prenijeti na računar kako bi sagledao Vaše lice i uočio određene znakove.Znakovi se čitaju posmatranjem lice bez bilo kakve npr.softverske podrške ili nekog uređaja.Po završetku analize dobićete popis soli koje nedostaju u Vašem organizmu,stepen njihovog nedostatka i terapiju.


Takođe analiza lica se može izvršiti tako što ćete po gore navedenim pravilima fotografisati svoje lice uz dodatni uslov blagih tonova prostora gdje se fotografišete.Tako nastale fotografije nam možete poslati putem mail-a ili Viber-a.

Sve registrovane soli kao nedostatak u organizmu koje ćete dobiti u pisanoj formi “Uputstvo i nalaz” se mogu koristiti istovremeno jer se njihovo uzimanje međusobno ne poništava nego su podrška jedni drugima.

Ukoliko ste oboljeli od hipertenzije (povišenog krvnog pritiska) ili bolesti štitnjače postoje dodatna pravila korištenja:
 • so Natrium muriaticum max.7tbl.dnevno kod hipertenzije
 • so Lithium muriaticum se ne koristi kod hipotireoze


Takođe odnos broja tableta soli Kalium sulfuricum prema soli Natrium sulfuricum treba da je uvijek veći u korist soli Natrium sulfuricum, zbog pravilne detox uloge koja je kompatibilna sa metabolizmom ljudskog organizma i izbjegavanjem nepotrebnog pogoršanja.

Ukoliko se desi da ne osjećate određeno poboljšanje primjenom bilo koje metode liječenja koja se nalazi u našoj ponudi prisutni su uzroci koji predstavljaju blokade na putu izlječenja.

Pomenuti uzroci mogu biti:

 • nepravilna i nezdrava ishrana

 • prekomjerno korištenje kave,duvana i drugih stimulanasa

 • izostanak tjelesne aktivnosti 

 • dugotrajno izlaganje nekim otrovnim materijama ili opasnim zračenjima

 • bolesti kod kojih je nastalo trajno oštećenje organa

 • nepravilno korištenje preporučene terapije

 • nedovoljno povjerenje u metodu liječenja

 • neprihvatanje vlastite ličnosti

Zaključimo, želja za ozdravljenjem preko noći ne može biti ispunjena, zato što proces narušavanja zdravlja nije nastao preko noći, već traje godinama!

Dušana Tanasić

Tu smo da odgovorimo na sva Vaša pitanja

Ispunite formu za pitanja ili nas pozovite

    X